Henvist psoriasis-ophold

Læsø Kur har siden 2008 tilbudt klimabehandling for Psoriasispatienter. På Læsø Kur vil du blive mødt af fagligt dygtige medarbejdere, med mange års erfaring indenfor psoriasisbehandling. Vi ligger vægt på nærhed, åbenhed og inddragelse. I vores behandling af psoriasis, ser vi det hele menneske. Dvs. ud over at behandle din psoriasis udefra via saltbade, UVB lys og indsmøringer, omfatter behandlingen ligeledes kostvejledning, motion, mental træning og læring/skole i psoriasis.

Via undermenuen, finder du information om hvorledes man bliver henvist til et ophold, hvilken mulighed du har for et selvbetalt ophold, selve forløbet samt praktiske informationer, og tilbud om aktiviteter under dit ophold. Hvis du har spørgsmål til vores behandlingsophold, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtigende snak.

Hvordan henvises man?

Man har mulighed for at blive henvist til et behandlingsforløb på Læsø Kur, via sin hudlæge eller dermatologisk Hospitalsafdeling.

Et henvist ophold har en varighed af 4 uger, og sidestilles med en hospitalsindlæggelse. Dette er uden omkostninger for dig som patient. Hudlægen vurderer, om du er egnet til en henvisning ud fra fastlagte retningslinjer. Her vægtes tidligere behandlingsmetoder og resultater, sværhedsgrad (som måles ud fra en såkaldt PASI score) mm. Såfremt du findes egnet, laver hudlægen henvisningen under konsultationen, hvorefter denne sendes til Regionen til endelig godkendelse. Når henvisningen er godkendt, får vi på Læsø Kur besked fra Regionen, og herefter kontakter vi dig, for at aftale nærmere omkring opstarts tidspunkt mm.

Her kan du se hvilken ophold der er planlagt for indeværende år:

I Danmark er der desværre geografiske forskelle på hvilken muligheder man har som patient, hvilket betyder at det kan det variere fra Region til Region. Ønsker du råd og vejledning om netop dine muligheder, er du altid meget velkommen til at kontakt os, så hjælper vi dig gerne videre.

Forløb

Læsø Kur, har flere hold fordelt hen over året, alle af 4 ugers varighed. Man ankommer søndag aften den aftalte dato, hvor der vil være en introduktion og rundvisning på Læsø Kur. Du får hilst på de øvrige patienter og personalet, samt får udleveret en aktivitetskalender for alle 4 uger. Herefter vises du over i din lejlighed. Alle patienter bor i egen lejlighed, så du kan få tid og ro til at komme på plads, inden behandlingen starter mandag morgen.

Indlogering

Du får din egen lejlighed, med køkken, bad, soveværelse og stue. Der er trådløst internet og tv i alle vores lejligheder. Lejligheden ligger i umiddelbar nærhed af Læsø Kur. I lejligheden forefindes sengetøj og andet linned samt alle hverdags redskaber der hører til i et køkken.

Det er muligt at få besøg under opholdet, og børn har mulighed for at deltage i skole eller børnehave. I enkelte af vores lejligheder er husdyr tilladt, således du undgår at de skal i pleje mens du er i behandling.

Opstart af behandling

Dit ophold starter med en konsultation, hvor din helbredstilstand og medicinering registreres. Sværhedsgraden af din psoriasis vurderes efter PASI-score, der tages billeder af din psoriasis og dine blodprøver gennemgås. Hvorefter din individuelle behandling planlægges med lysbehandling, saltbade, indsmøringer mm.

Derudover vil du have en samtale med vores sundhedskoordinator. Her vil I få en snak om din almene sundhedstilstand, kost- og motionsvaner mm. Sundhedskoordinatoren vil ud fra spørgeskema samt individuel samtale, guide dig til en sundere livsstil, til gavn for din psoriasis. Du vil også få vejledning i motion/træning der bliver tilpasset lige nøjagtigt til dig. Sundhedskoordinatoren har sin faste gang på Læsø Kur og følger dig derfor tæt, for at støtte og vejlede dig under hele opholdet.

Den daglige behandling

Selve behandlingen foregår dagligt, med undtagelse af lørdag, hvor du har fri.

Dagen starter kl. 8.00 og programmet kan se således ud:

 • 1 times motion,  aquafitness, mindfullness.
 • Smalspektret UVB lys
 • Behandling i de 37 graders varme saltbade med 12% salt – 45 min.
 • Indsmøringer i fedtcremer, saltpeeling, evt. indpakning af hårbunden i ler mm.
 • En time med fælles madlavning, psoriasis skole eller lignende aktivitet.
 • Pause
 • Kl. 15.00 dagens sidste behandling i saltbadene
 • Indsmøringer i fedtcremer

Praktisk information

Læsø færgen har dagligt flere afgange, såfremt du medbringer bil til Læsø, skal du huske at booke billet i god tid (specielt i sommerhalvåret). Skal du blot have en person billet, er det nok, bare at møde op på færgekontoret 30 min. inden afgang og købe billetten der. HUSK at gemme din billet, da denne efterfølgende refunderes ved et henvist ophold (dog kun person billetten). Du kan læse mere om afgange og priser på www.laesoe-line.dk

Ønsker du at lære Læsø bedre at kende inden dit ophold, kan vi anbefale dig at tage et kig på www.visitlaesoe.dk her vil du kunne finde information om oplevelser, naturen, historien og arrangementer på Læsø.

Lønrefusion

I forbindelse med et behandlingsophold har din arbejdsgiver mulighed for at søge lønrefusion, jf. Sygedagpengelovens § 56.  Ophold i forbindelse med klimabehandling regnes som sygedage. Dette skyldes at behandlingen erstatter indlæggelse på en dermatologisk afdeling på et hospital. Dette er væsentligt for dig med psoriasis, da det kan give dig muligheden for at indgå en § 56 aftale med din arbejdsgiver. En § 56 aftale giver din arbejdsgiver retten til at få refusion allerede fra din første sygedag, når du har fravær pga. din kroniske sygdom. Da det er kommunen der i sidste ende skal godkende en § 56 aftale, anbefales det at du taler med din kommune først.

Du kan læse mere om en § 56 aftale i Patienthåndbogen eller på Retsinfo
Kontakt evt. Danmarks Psoriasis Forenings socialrådgiver for mere information om dine rettigheder på arbejdsmarkedet.

Besøgsmuligheder

Hos Læsø Kur ligger vi stor vægt på at vores patienter har det godt, både fysisk og psykisk. Af samme årsag, er det naturligvis muligt at modtage besøg fra venner og familie – kontakt os gerne, med spørgsmål hertil. Børn i behandling eller børn af henviste patienter vil efter aftale kunne tilbydes skolegang og/eller deltagelse i øens børneinstitutioner. Hund eller kat er ligeledes velkommen, men det er nødvendigt at vi ved besked i forvejen, da kun enkelte lejligheder ikke er allergivenlige.

Hvad bør du medbringe

 1. Medicin og produkter du bruger til dagligt
 2. Hverdagstøj til det danske klima
 3. Bade- og sportstøj
 4. Bøger, musik, spillekort, osv.

Kontakt os gerne hvis du har spørgsmål til vores faciliteter >>

Behandlingskalender

Hold: Ankomst: Uger:
Hold 1 1. februar Uge 5 – 8
Hold 2 1. marts Uge 9 – 12
Hold 3 5. april Uge 14 – 17
Hold 4 3. maj Uge 18 – 21
Hold 5 7. juni Uge 23 – 26
Hold 6 23. august Uge 34 – 37
Hold 7 20. september Uge 38 – 41
Hold 8 18. oktober Uge 42 – 45

Et ophold med klimabehandling på Læsø Kur indeholder bl.a. følgende:

 • 4 ugers klimabehandling på Læsø Kur med saltbade, UVB lys, indsmøringer samt peelinger.
 • Der bades 2 gange dagligt i saltbadene.
 • Livsstilsintervention – Alle henviste patienter deltager i et forløb med individuelle kost- og træningsvejledning. Deltagelse sker uden ekstra omkostninger for patienterne og regionen.
 • Ophold i egen lejlighed ved Læsø Kur, med mulighed for besøg eller at medbringe pårørende.
 • PASI beregning på dag 1, 7, 14 samt 28
 • Fotodokumentation hver uge under hele forløbet
 • Psoriasisskole

Ved afslutning af behandlingsforløbet, fremsendes resultatskema til henvisende dermatolog.

Kontakt os

Har du spørgsmål til dit ophold eller særlige behov? Vi står altid klar til at give svar og hjælper dig meget gerne med at sammensætte dit ophold.

black week

Black Week er i gang!

Spar 20% på vores populære endagstur og SALTKUR-produkter

Kurv
 • Ingen produkter i kurven.