Psoriasis-behandling

Lider du af psoriasis? Så er du kommet til rette sted, for hos Læsø Kur finder du Danmarks eneste klimabehandlingssted for psoriasis.

Klimabehandling betyder, at vi bruger naturens egne ressourcer som redskab til behandling af din psoriasis. På Læsø betyder det behandling med vores berømte Saltvand, sydet på Læsø Saltsyderi. Saltvandet kaldes også råbrine eller restlage. I bassinet behandles der med 12% saltkoncentration. Vandet har en gavnlig og dokumenteret effekt, og lindre således psoriasissymptomer.

Læs mere om hvordan du kan blive behandlet hos os her

Selvbetalt ophold

Da der er begrænsninger i antallet af henvisninger fra dermatologer, er der flere og flere, der vælger et selvbetalt ophold.

Henvist ophold

Du kan blive henvist til et behandlingsforløb på Læsø Kur via din hudlæge eller dermatologisk Hospitalsafdeling.

Et henvist ophold har en varighed af 4 uger, og sidestilles med en hospitalsindlæggelse. Dette er uden omkostninger for dig som patient. Hudlægen vurderer, om du er egnet til en henvisning ud fra fastlagte retningslinjer. Her vægtes tidligere behandlingsmetoder og resultater, sværhedsgrad (som måles ud fra en såkaldt PASI score) mm. Såfremt du findes egnet, laver hudlægen henvisningen under konsultationen, hvorefter denne sendes til din bopæls-region til endelig godkendelse. Når henvisningen er godkendt, får vi på Læsø Kur din henvisning tilsendt fra Regionen. Herefter kontakter vi dig, for at aftale nærmere omkring opstart. Som henvist patient, vil du blive placeret på et af holdene i vores behandlingkalender, således at holdet følges ad i 4 sammenhængende uger.

Dokumenteret effekt af psoriasis-behandling

Læsø Kur har igennem de sidste 13 år, opnået særdeles flotte behandlingsresultater af psoriasisbehandling. Der er bl.a. dokumenteret med en forbedring på 88 % i PASI-score, ved 4 ugers sammenhængende behandling. Patienter der lider af psoriasisgigt oplever ligeledes en stor lindring ved at bade i vores saltbade, grundet det varme vand og opdriften fra saltet.

Norske undersøgelser har vist, at klimabehandlinger øger livskvaliteten og at den oplevede livskvalitet, er stærkt relateret til sværhedsgraden af den enkeltes psoriasis. På Læsø Kur arbejder vi meget målrettet på at forbedre din livskvalitet. Dette gør vi først og fremmest ved at skabe gode behandlingsresultater, men også gennem individuelt tilrettelagte aktiviteter, der tager hånd om dine individuelle behov og ønsker.

Udover gode behandlingsresultater, vægter vores patienter forhold hos Læsø Kur, der øger livskvaliteten før, under og efter et behandlingsophold:

  • Erfaring og faglige kompetencer
  • Trygge og hjemlige omgivelser
  • En hjertelig atmosfære
  • Besøgsmulighed for familien
  • Mulighed for en ugentligt dag hjemme 

Læs hvad vores kunder siger herunder…

Hvad andre siger

Èn ting er, hvad vi og evidensrapporterne siger. Noget andet er, hvad vores kunder siger om vores psoriasis-behandling.

Gode råd og vejledning

For at holde din hud så psoriasisfri som muligt, er det vigtigt at du tager hånd om din livsstil. Både kost, motion og ikke mindst mental sundhed, har indflydelse på psoriasis. Vi har fokus på livsstilintervention, og du kan med fordel implementere en varigt sundere livsstil, for bedre at kunne kontrollere din psoriasis samt psoriasisgigt. Derfor vil du også under dit ophold hos os, få undervisning, der kan hjælpe dig med at implementere livsstilsændringer i din hverdag.

Læs mere om dette via knappen herunder:

For dermatologer/hudlæger

HENVISNINGSPROCEDURE

Henvisnigsproceduren er altid den samme. Der henvises kun af dermatologer, (i daglig tale hudlæger) til Klimabehandling på Læsø Kur. Der kan i øjeblikket henvises patienter fra Region Syd, Region midt, Region Nord, samt Region Hovedstaden via Gentofte Hospital. Der henvises såfremt patienten er diagnosticeret med moderat til svær psoriasis. Dog varierer retningslinjerne fra region til region.

Henvisningsskemaet udfyldes sammen med patienten, og sendes til den respektive Region til endelig godkendelse.

Når regionen har godkendt henvisningen, kontaktes patienten af Læsø Kur, for herved at aftale opstartsdato for behandlingsforløbet. Efter endt behandlingsophold, fremsendes PASI, DLQI samt eventuelle bemærkninger omkring behandlingsforløbet til henvisende dermatolog.

KONSULENT BESØG/STUDIETUR

På Læsø Kur ønsker vi at være medvirkende til udbredelse af kendskabet til Klimabehandling samt Klimabehandlingsophold. Ønsker I foredrag/konsulentbesøg, står vi naturligvis meget gerne til rådighed. Ligeledes arrangere vi gerne studietur til Læsø Kur for jeres klinik/forening, kontakt os gerne på [email protected] såfremt dette skulle have interesse.

Kontakt