Faciliteter

Når du har betalt for entré til Læsø Kur, får du adgang til et væld af faciliteter. Se dem alle herunder.

Udendørs spa

På terrassen med udsigten over Kattegat, kan du nyde den varme udendørs spa. Spaen er opvarmet til 35 grader, og kan således nydes i alt slags vejr, mens din krop forkæles af de masserende bobler.

Det er ligeledes et oplagt sted at nyde et godt glas bobler, mens man nyder roen og den rene friske Læsø luft.

Indendørs Spa

Sprudler automatisk hver 5 minut, hvor du kan kravle ind i den lille ”hule” og lade dig massere af boblerne. Du finder Indendørs Spaen i forbindelse med det store bassin.

Dampbade peeling i Læsø Salt

De 2 dampbade – den lyse “Dag” og den mørke “Nat” – med duft af opkvikkende Eukalyptus og afstressende Lavendel duft. Dampbadene virker beroligende og plejer samtidig din hud ved at åbne porerne og udrense. Der er endvidere mulighed for at peele sin hud i ægte Læsø Salt. Når din hud er godt gennemvarmet og fugtig, skrubber du forsigtigt din hud med Læsø saltet. Saltet fjerner de døde hudceller, stimulerer blodcirkulationen og efterlader huden blød og lækker.

Læsø badesalt udleveres i receptionen.

De varme, plejende bassiner

OBS: Vi fraråder barbering inden brug af saltbassin (min. 24 timer inden badning).

DET STORE VARME SALTBASSIN

Det U-formede bassin indeholder 12% saltrestlage og er opvarmet til 37 grader.  Bassinnet med saltrestlage indeholder et hav af mineraler samt alger der har en plejende effekt på huden, og er baseret på den salt Læsø er så berømt for alias ”det hvide guld fra Læsø”.

Saltrestlagen stammer fra Rønnerne på Læsø, hvor undergrundens lerlag, vinterens oversvømmelser og de mange soltimer, sørger for grundvand med op mod 8 % salt. Dette vand opsamles i brønde på Rønnerne og afhentes løbende af saltsyderne. Herefter går produktionen af Læsø Salt for alvor i gang, og det saltholdige grundvand sydes på jernpander over åben ild, hvorefter krystalliseringen af salt begynder. På et tidspunkt træder de bitre salte frem og produktionen af spisesalt er ikke længere muligt. Men på grund af fordampningen, indeholder vandet på dette tidspunkt helt op mod 30 % salt og ikke mindre end hele 92 forskellige spormineraler, alger, salte mm.

Dette vand er særdeles velegnet til hudpleje og er igennem mange årtier blevet benyttet til behandling af forskellige hudsygdomme. Sammensætningen af saltvandet er helt identisk med det vi mennesker har i f.eks. vores tårekanaler og dermed helt naturligt for kroppen.

Netop denne restlage også kaldet ”råbrine” benyttes i saltbadene på Læsø Kur.

 

DET LILLE VARME SALTBASSIN

Det lille saltbassin med 4% salt er opvarmet til 35 grader og virker, ligesom det store saltbassin, lindrende på muskelspændinger, skader og gigt.

 

DET STORE BASSIN – KLIMAPOOL

Basinnet er normalt opvarmet til 27 grader, og det er oplagt at svømme et par (små) baner. Dette bassin danner ligeledes rammerne for vores AquaFitness, som vi tilbyder til større grupper samt på fastlagte dage.

OBS: Det store bassin er på nuværende tidspunkt omdannet til Klimabassin, grundet den høje energipris. I bassinet kan du her køle af efter en tur i sauna, damp eller de varme bassiner. Temperaturen vil ligge på ca. 20-24 grader alt efter rumtemperatur.

Masserende vandfald

Lad dig forkæle af det skønne masserende vandfald. Mens vanddråberne omfavner din hud, kan du lade skuldrene falde helt ned, lukke hverdagens larm ude, og mærke hvordan muskelspændingerne løsnes af massagen.

Kirketårn og hvilearealer

KIRKETÅRNET

Det gamle kirketårn er i dag ombygget således det er muligt for besøgende, at følge trapperne helt op i toppen. Herfra kan du nyde udsigten ud over Læsø og havet. Det er en helt speciel følelse at stå helt oppe hvor klokken i sin tid havde hjemme. Kirkeklokken som for øvrigt i dag pryder i Bangsbo Kirke i Frederikshavn.

SOLHAVEN

Med de store glaspartier, er solhaven det oplagte sted at lade sig flyde hen. Her står Trip Trap liggestole, så du i ly for vejret kan ligge og slappe helt af enten med en bog eller bare mens du nyder udsigten udover Kattegat. Solhaven er ligeledes her vi afholder en lang række af vores arrangementer, som foredrag, aftens-arrangementer med spisning mm.

HVILESTUEN

På 1. sal finder du vores hyggelige hvilestue, hvor du både kan tage et lille hvil, nyde et glas bobler eller ”bare” nyde roen og stilheden med udsigt over Kattegat.

CAFÉEN

I vores café-område, er der frugt og vand til fri afbenyttelse. Ligeledes er der mulighed for at forudbestille og nyde en sandwich. Her kan købes kaffe, te, sodavand, økologiske drikke, øl, vin og snacks. Eller måske du mere er til sprudlende bobler der kan nydes i spaen.

Sauna og koldtvandsbruser

Nyd varmen i vores 2 saunaer med dæmpet belysning. Vi har både en wellnesssauna og en finsk sauna.

På udvalgte dage, er der mulighed for at tilkøbe billetter til vores SaunaGus. Her vil en af vores dygtige GusMestre tage dig med på en rejse, med forskellige temaer. SaunaGus kan have effekter som afstressende, opkvikkende, udrensende mm. GusMesteren vil tage dig med ind i de æteriske oliers univers, og fortælle om deres egenskaber. Seancen kan med fordel afsluttes under en kølig bruser for de modige.