Råd & Vejledning

I denne fane, kan du læse et lille udpluk af de indsatsområder vi har tilknyttet til psoriasisbehandlingen på Læsø Kur samt nogle enkelte råd og vejledning til hvad du kan gøre der hjemme, for at holde dit psoriasis nede.

For at holde din hud så psoriasisfri som muligt, er det vigtigt at du sætter ind flere steder. Både med kost, motion og ikke mindst mental træning. Lige så vigtigt det er at pleje huden via den rette kost, motion samt et sind i balance.

Under begrebet ”Livsstilsintervention” har vi derfor implementeret de 3 fokusområder i vores behandling, men du kan med fordel ligeledes implementere disse der hjemme.

 • Kost
 • Motion
 • Psykisk træning (evt. via mindfullness)

Hvis du har mulighed for det i en sikkert travl hverdag, så er det en rigtig god ide at undersøge hvad der er af muligheder i din hjemkommune indenfor kostvejledning – mange kommuner har et tilbud om dette alternativt kan du tale med din praktiserende læge om muligheden for at få hjælp til at ændre på dine vaner. Du kan under punktet ”kost og motion” læse lidt mere om emnet og vores fokuspunkter, som vi anvender i vores behandling.

Motion – motion er ikke altid det der står øverst på ønskelisten, når man er plaget af psoriasis eller psoriasisgigt. Men al forskning viser, at selv en lille indsats har positiv betydning for psoriasis og selvfølgelig den almene tilstand. Du kan læse mere om emnet under punktet ”kost og motion”.

At være i indre ro, kan lyde lidt som en ”floskel” men, det er faktisk ikke helt uden grund, at vi har indført mindfullness træning under vores behandlingsophold. For også her, viser al forskning, at mindfullness har en rigtig positiv indvirkning på personer med en kronisk lidelse. Læs lidt mere om emnet i punktet ”psykisk træning”.

Vedligeholdelse – hjemmebehandling

Når du atter er hjemme efter et klimabehandlingsophold på Læsø Kur, er det desværre (vil nogen måske mene) ikke bare at læne sig tilbage og nyde resultatet. For som du har lært på Læsø – så er 2 daglige indsmøringer simpelthen nødvendigt for at opretholde resultatet så længe som muligt.

Fedt cremer – Alt efter hvilken type af psoriasis du har og alt efter hvad der er aftalt under dit ophold. Så husk på, at en fedtcreme ikke behøver at være bedre bare fordi den er utrolig dyr. Modsat, skal du også være opmærksom på IKKE at vælge produkter der indeholder parabener, farvestof, parfume og andre unødvendige tilsætningsstoffer.

De produkter vi har valgt at bruge i vores behandling, er blot nogle enkelte ud af mange gode produkter, så du behøver nødvendigvis ikke kører videre med disse efter hjemkomst.

De fedtcremer vi har valgt at bruge i vores behandling er:

 • Decubal Lipid (direkte LINK)
 • Decubal original (direkte LINK)
 • HELO creme (direkte LINK)
 • Beaute Pacifique x-dry skin fix (direkte LINK)

Produkterne kan købes på de fleste apoteker eller via vores webshop shop.saltkur.dk

Body scrub – det er ligeledes en god ide at fortsætte med at lave en body scrub 1 til 2 gang ugentligt. En body scrub hjælper dig til at holde antallet af fastsiddende døde hudceller nede, samtidig med at den tilfører en naturlig fugt og øger blodcirkulationen. Alle 3 dele som har en positiv indvirkning på din hudpleje. Der findes mange gode Body scrub og det gælder om at finde en der virker for netop dig, vi har valgt at benytte SaltCare Bodyscrub, da den både indeholder salt og honning samt er uden parabener, farvestoffer og parfume.

Du kan købe den her LINK

Krops olie – i stedet for creme. Hvis du ikke allerede har prøvet det, så kunne det måske være en ide at prøve at smøre de hårdest ramte steder ind med en olie frem for creme 1 – 2 gange ugentligt. Men her er det ligeledes vigtigt at vælge en olie uden tilsat parfume mv. Mange har god effekt at kokos olie, andre med argan olie og andre igen med ravolie fra Nordic Amber. Prøv dig frem og find den der virker bedst for dig.

Salt behandling – Vi anbefaler at man fortsætte med salt behandling efter hjemkomst. Men man kan også med fordel forsøge hat hjemmebehandle med saltrestlage uden man nødvendigvis har været på Læsø Kur. Fremgangsmåden er nemlig den samme uanset.

Du skal brug restlage på spray (LINK på spray i ordet spray) eller restlage hentet på saltsyderriet, vær dog opmærksom på at dette har en koncentration på 30 % og dermed kan dette med fordel fortyndes op, så du rammer omkring de 12 %.

MEN HUSK saltvand er IKKE bare saltvand, saltvandet vi benytter er et naturprodukt fra havvandet og indeholder derfor 92 forskellige spormineraler, alger og salte.

Anvendelse: Du påfører restlagen 20 min – 30 min. inden du skal i bad, her vasker du dig med en mild sæbe og afslutter med påføring af fedtcreme.

Alternativt, kan du benytte en saltholdig creme eller gel, som påføres inden sengetid. Cremen er velegnet til større områder hvor du har behov for at pleje/behandle, hvor gelen er mere koncentreret og dermed mest velegnet til afgrænsede plamager. Ingen af disse skal skylles af og du kan derfor sagtens sove med det om natten for at opnå maksimal effekt. På Læsø Kur anvender vi saltcreme fra Læsø Saltcare:

 • Saltcare Gel (direkte LINK)
 • Saltcare Bodylotion (direkte LINK)
 • Saltcare Creme (direkte LINK)

Og HUSK nu – det vigtigste er at du får dig smurt 2 x dagligt og prøv dig frem, så du finder det der virker bedst for netop dig.

Skulle du være i tvivl om brugen af produkter eller pleje, så er du altid meget velkommen til at kontakte os >>

Kost og motion:

Din kost og dit aktivitetsniveau kan have både en positiv eller negativ indvirkning på din psoriasis, derfor er det vigtigt at have fokus på disse. Herunder kan du læse lidt mere om de indsatsområder vi har implementeret i vores behandlingsforløb. Og igen her, kan disse med fordel implementeres i din hverdag, uanset om du netop er hjemvente efter klimabehandling eller blot ønsker at sætte ekstra fokus på din hjemmebehandling.

Under et klimaophold på Læsø Kur, vil vores sundhedskoordinator guide og vejlede og ikke mindst motivere dig til at prøve kræfter med alt lige fra brugen af maskiner i vores motionscenter, aquafitness (træning i vand), træning med elastik, gå og cykel turer. Der vil således gennem opholdet være mulighed for alle, at afprøve nye træningsmuligheder, skabe motivation til vedligeholdelse af aktivitet efter hjemkomst samt måske endda blod på tandet til at kaste sig ud i nye aktiviteter.

Udgangspunktet vil selvfølgelig variere fra person til person både i forhold til kost og motions vaner. Så hvis du allerede i forvejen får rigeligt med motion, så er nedenstående punkter måske ikke så relevante for dig. Men du bør måske i stedet kigge på, om du indtager nogle af de råvarer, som vi ved, har knap så sunde indvirkning på psoriasis skal pilles ud af din kost.

Kost

Under et ophold på Læsø Kur, har vi ligeledes fokus på kost og ikke mindst Antiinflammatorisk kost i forhold til Psoriasis. Vores sundhedskoordinator underviser i korrekt kost og ikke mindst hvordan du med selv en lille indsats kan gøre en stor forskel.

5 hurtige råd

Skru op for:

 1. Omega 3 (fede fisk, nødder og olier)
 2. Antioxidanter (frugt og grønt – især grønt)
 3. Fuldkorn (se efter fuldkornsmærket)

Skru ned for:

 1. Rødt kød (kød fra firbenede dyr)
 2. Sukker

Motion

HUSK – bare lidt mere motion i hverdagen er alle et skridt i en bedre retning, så vær kreativ.

Man behøver ikke nødvendigvis at investere i et månedskort til et fitness center, for at få motion. Det drejer sig om at finde frem til det der virker for dig og kun dig.

Herunder har vi samlet nogle ret enkelte små metoder til at få bare lidt mere motion i dagligdagen. Disse bør kombineres med 3 x 30 min motion ugentligt efter eget ønske.

Små gode fif

(som du sikkert kender i forvejen – men som er gode at få frisket op).

 • Gå en tur efter aftensmaden i godt frisk tempo
 • Tag trappen i stedet for elevatoren
 • Når du går tur, så sæt tempoet op på kortere strækninger, så du hele tiden presser dig selv lidt.
 • Parker bilen på den p-plads der ligger længst væk fra NETTO.
 • Udnyt reklamepauserne under fredagsfilmen og få lidt motion og sjov – dans en disco dans, løb på stedet eller træn lårmusklerne ved skiftevis at rejse og sætte dig.
 • Lav små aftaler og udfordre dig selv – det kan være at du skal tabe 1 kg. over de næste par uger, at du tager et billede af vægten og sender til Læsø Kur 1 gang om måneden, at du fører dagbog over din træningsindsats, køb en skridt måler og skriv antallet op hver dag, på den måde kan du bedre udfordre dig selv.
 • Cykel om muligt i brugsen eller på arbejde 2-3 gange om ugen.

Psykisk træning

På Læsø Kur har vi som en fast del af vores behandling, et tilbud om at deltage i mindfullness. Det har vi fordi vi ved hvor stressende det kan være at leve med en kronisk lidelse, fordi vi ved at vores sindstilstand påvirker vores generelle helbred og dermed vores immunforsvar og sidst men ikke mindst fordi man med fordel kan gøre brug af ”en mindfull tankegang” i sin kost.

Du kan eventuelt læse mere omkring mindfullness på www.tkrfocus.dk

Vil du vide mere?

Læsø Kur har mange års erfaring med behandling af Psoriasis patienter. Læs om deres oplevelser her:

Ring nu og få råd og vejledning om dit psoriasisophold:

+45 98 49 13 22
info@psoriasiskur.dk

Bliv medlem og hold dig opdateret på Psoriasiskurs Facebook side