Saltbadene

OBS: Barbering frarådes op til 48 timer inden brug af saltbadene, da det ellers vil kunne mærkes (svien i huden)!


Disse bade er baseret på den salt Læsø er så berømt for alias ”det hvide guld fra Læsø”. Alle badene er opvarmet til 37 grader og indeholder et hav af mineraler, salte samt alger.

Saltvandet stammer fra Rønnerne på Læsø, hvor undergrundens lerlag, vinterens oversvømmelser og de mange soltimer, sørger for grundvand med op mod 12 % salt. Dette vand opsamles i brønde på Rønnerne og afhentes løbende af saltsyderne. Herefter går produktionen af Læsø Salt for alvor i gang, og det saltholdige grundvand sydes på jernpander over åben ild, hvorefter krystalliseringen af salt begynder. På et tidspunkt træder de bitre salte frem og produktionen af spisesalt er ikke længere muligt. Men på grund af fordampningen, indeholder vandet på dette tidspunkt helt op mod 30 % salt og ikke mindre end hele 92 forskellige spormineraler, alger, salte mm.

Dette vand er særdeles velegnet til hudpleje og er igennem mange årtier blevet benyttet til behandling af forskellige hudsygdomme. Sammensætningen af saltvandet er helt identisk med det vi mennesker har i f.eks vores tårekanaler og dermed helt naturligt for kroppen.

Netop denne restlage også kaldet ”råbrine” benyttes i saltbadene på Læsø Kur.

30 % Saltbad

– Direkte fra saltsyderpanderne – i dette 37 graders varme saltbad, vil du opleve saltvandets opdrift og hvordan kroppen nærmest ”pakkes” ind i det bløde varme saltvand. Du kan roligt læne dig tilbage og lade saltvandet bærer dig, mens du lytter til de rolige toner af musik. Mens du slapper helt af, vil saltet rense og pleje din hud, og efterlade den blød og lækker.

12% Saltbade

– På Læsø Kur har vi hele 2 stk. 37 graders varme saltbade. Disse er ligeledes baseret på den restlage der er tilbage fra saltsydningen, og er en genskabelse af den saltholdige grundvand, som man kan finde på Rønnerne på Læsø. I disse bade, kan du roligt lade dig flyde væk fra hverdagens stress og jag i halve og hele timer. Saltvandet vil pleje og rense din hud, mens du lader varmen trænge helt ind og gennemvarmer din krop.

Havet i Kirken

På Læsø Kur er der endvidere en afspejling af havet omkring Danmark. Dette også kaldet ”det store bassin”. Her er 2-3% salt – næsten det samme som i havet, vores er dog året rundt opvarmet til 27 grader. I dette bassin er det oplagt at svømme et par (små) baner, og flyde rundt og nyde de store smukke malerier på søjlerne. Dette bassin danner ligeledes rammerne for vores AquaFitness, som vi tilbyder til større grupper samt på fastlagte dage året rundt.


Behandlinger & Booking

Er den ønskede tid ikke ledig online?
Ring blot +45 98 49 13 22 - vi finder altid en løsning! Vi glæder os til at se jer.

Support ved booking
Ring +45 98 49 13 22